Gezinstherapie

Een praktijk waar je in een veilige, huiselijke maar professionele omgeving aan de ontwikkeling van je relaties kunt werken. Gezinstherapie is een therapievorm waar mensen gezamenlijk in therapie gaan, daarom wordt het ook wel systeemtherapie genoemd. Dit kan zijn met het hele gezin, of een gedeelte van een gezin of andere belangrijke mensen zoals opa, oma of buren. Al deze mensen samen behoren tot een gezamenlijk systeem.
Er kunnen allerlei redenen zijn om samen in therapie te gaan. Het kan zijn dat je onmacht ervaart over de opvoeding bijvoorbeeld, en dat irritatie op de voorgrond komt te staan, waardoor je met elkaar in een negatieve spiraal gevangen zit.
Wanneer er problemen zijn die zich niet op lijken te lossen, is het belangrijk om dit samen aan te pakken omdat niemand los staat van de ander. Dit betekent dat wat de één doet heeft invloed op de ander. Als therapeut kijk ik samen met jullie naar waar jullie krachten liggen, waar je met elkaar als gezin goed in bent. Welke patronen jullie met elkaar in verstrikt zijn geraakt en welke nieuwe patronen er kunnen ontstaan.
Ik zeg weleens; zie het gezin maar als een soep. Een soep die smaakt soms lekker en soms wat minder lekker. Dat komt door de ingrediënten die in de soep gestopt zijn. Misschien moet er wat uit, misschien moet er een ander ingrediënt in. In gezinstherapie gaan we op zoek naar die ingrediënten die jullie soep weer lekker doet smaken en hoe je je weer verbonden kunt voelen met elkaar.