De huidige samenleving vraagt en verwacht vaak veel van ons. Het is daarom ook niet altijd gemakkelijk om stevig in je schoenen te blijven staan. Soms is het dan fijn hierbij tijdelijk wat ondersteuning te krijgen. Zodat jij als ouder weer de regie krijgt bij het opvoeden, of je als kind of jongvolwassene jezelf leert te blijven. Praktische ondersteuning om je op een gezonde en veilige manier te kunnen ontwikkelen.

Ondersteuning voor gezinnen

Kom je met je gezin niet verder met bepaalde vraagstukken? Dat is niet vreemd, opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Voor gezinnen die hierbij vastlopen biedt ik ambulante gezinsbegeleiding. Op een praktische manier help ik mensen bewust te worden van hun eigen kracht en hoe je die weer in kunt zetten om zelf de regie over je leven te krijgen. Door de juiste vragen te stellen maak ik je bewust van je eigen wensen. Bijvoorbeeld wat je belangrijk vindt in de relatie met je kinderen.

Het traject

Elk traject begint met een korte analyse van de situatie en het vaststellen van de 'hulpvraag'. Voor een succesvol traject is het belangrijk om dat in het begin al duidelijk te hebben. Vervolgens maken we een praktisch stappenplan waar gedurende een aantal maanden aan gewerkt wordt. Tijdens het traject is er elke week contact over de voortgang. Ook voer ik tijdens deze periode gesprekken met alle gezinsleden. Halverwege het traject wordt er geëvalueerd om te kijken of we nog steeds op de juiste weg zitten. Afsluitend hebben we een eindgesprek waarbij ook de verwijzer aansluit.

Begeleiding van kinderen en jongeren

Soms zijn er als kind of jong volwassene situaties in je leven waarbij je wel wat extra begeleiding kunt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je ouders in scheiding liggen, je heel snel boos bent of dat het goed voor je zou zijn wat positiever naar jezelf te kijken. Je kunt bij mij verschillende trajecten en trainingen volgen om te zorgen dat je weer steviger op je benen komt te staan!

Trainingen & trajecten

De praktijk biedt drie verschillende trainingen en trajecten; zelfcontrole (boosheid en agressie) sociale vaardigheden (positiever zelfbeeld) en scheiding.  Bij trajecten voor echtscheiding betrek ik ook de ouders. Met hen houd ik daarnaast nog 3 aparte sessies. Bij de training voor sociale vaardigheden en zelfcontrole is er wekelijks contact met de school, zodat zij ook op de hoogte zijn en kunnen helpen bij het creëren van 'oefen situaties'.

Vergoeding van de sessies

Wil je een traject starten bij deze praktijk? Dan heb je een verwijzing nodig om de behandeling vergoed te krijgen. De verwijzing kun je aanvragen via je het sociaal wijkteam, centrum voor jeugd en gezin of via je huisarts. De verwijzing kan per gemeente verschillen, mocht je niet direct weten waar je dit bij jouw gemeente moet aanvragen, bel dan gerust. De praktijk is gecontracteerd zorgaanbieder bij alle 14 Twentse gemeenten.